Vizita oficială în dzâԾ: Altețele Lor Regale Prințul Edward şi Contesa de Wessex
Altețele Lor Regale Prințul Edward şi Contesa de Wessex aut efectuat o vizită în dzâԾ între 24 și 26 iunie.

Prince Edward and Countess of Wessex in Romania together with British Ambassador Martin Harris
Alteța Sa Regală, Prințul Edward, Conte de Wessex, al treilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Filip, împreună cu soția sa, Contesa de Wessex, au vizitat Bucureștiul între 24 și 26 iunie. Aceasta este prima vizită oficială a membrilor Familiei Regale Britanice, de la integrarea României în Uniunea Europeană. Programul de trei zile a avut ca scop promovarea legăturilor bilaterale prin intermediul activităților caritabile, comerciale și culturale, cu accent, pe promovarea proiectului caritabil ‘Duke of Edinburgh Awards’ și celebrarea a 75 de ani de la înființarea British Council în dzâԾ.
O selecție de fotografii de pe parcursul întregii vizite este disponibilă .
Prințul Edward a participat la lansarea unui , ce are ca scop atragerea de noi investitori britanici în dzâԾ. Inițiativa aparține Ambasadei Marii Britanii în dzâԾ și Camerei de Comerț Româno-Britanice (BRCC) și este o platformă de interacțiune virtuală, ce oferă informații despre diverse sectoare ale economiei românești: oportunități de business, evenimente, solicitări de parteneriate, cum să inițiezi o afacere și informații privind legislația în vigoare. De asemenea, portalul găzduiește un forum live pentru conectarea comunității de business britanice interesate să investească în dzâԾ.

HRH Prince Edward attends the launch of the British Business Portal
În plus, Prințul Edward și Contesa Sophie au vizitat British Council și Ambasada Marii Britanii, și, de asemenea, s-au alăturat celor peste 800 de invitați adunați la Palatul Bragadiru pentru a sărbători ziua de naștere a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Dedicat aniversării a 75 de ani de activitate a British Council în dzâԾ, evenimentul a evidențiat relațiile culturale de lungă durată pe care cele două țări le-au cultivat de-a lungul unor perioade dificile, inclusiv în timpul comunismului. De asemenea, participanții la momentul aniversar au adus un moment de omagiu eroilor necunoscuți care în acele timpuri au luptat pentru a susține libertatea de exprimare.
Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris a declarat:
British Council a schimbat cu adevărat dzâԾ. Dați-mi voie să citez câteva cuvinte ce-i aparțin lui Nelson Mandela, care a spus că „educația este cea mai puternică armă ce poate fi utilizată pentru a schimba lumea.” Sunt sigur că Europa nu a fost schimbată numai de diplomații cantonați în lungi sedințe de negociere sau de soldații aflați în prima linie a frontului. În aceeași măsură, angajații și cei care foloseau serviciile instituțiilor precum British Council au menținut o fereastră deschisă către o altă lume; în timp, aceste generații, în special tinerii, au dezvoltat abilități lingvistice și s-au apropriat de valorile culturale britanice.
Vizita s-a încheiat cu o întâlnire găzduită de Casa Speranței dzâԾ, organizație caritabilă britanică ce activează în domeniul îngrijirii paliative, pentru a afla mai multe despre ultimul proiect lansat în București, o nouă facilitate medicală pentru pacienții aflați în stadii terminale de boală.